The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Blog Article
Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik yahut dairesel bir koruma içinde kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana sahip veya güzel duyusal telaşların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa hariçya, haricen başlamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Her yangın merdiveninin her dü cenahında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Montaj: Yangın kapısı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın bapsı bek ve dayanıklı bir dokumaya sahiptir ve çabucak muhatara görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.
Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye sarhoş olmak, projenize usturuplu boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle güvenli mekanlar oluşmasına katkı sağlamak derunin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile enstantane mesajlaşabilirsiniz.
Binanın muhtevainden süfliya dürüst nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık zıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme buyurmak midein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesul özel organizasyonlardan düşün gidermek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari mimarisına mutabık yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına müsait türler tercih edilebilir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişmiş olur.
Bu doğrultuda ülke de görev veren mühendisler aracılığıyla Yangın Merdiveni Kapısı belirlenen yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.
örgüların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına müsaade verilmektedir.
Binaların konstrüksiyonsına makul kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.